Läs artikel om Lugnet (publicerad i ”Hopp & framtidstro”, bilaga till tidningen 7 i november 2015):

Fr.v.: Johanna Söderholm, planarkitekt Tyréns, Nina Nilsson, projektledare Tyréns, Anders Risberg, VD Moälven Fastighets- och Skolor AB.
Fr.v.: Johanna Söderholm, planarkitekt Tyréns, Nina Nilsson, projektledare Tyréns,
Anders Risberg, VD Moälven Fastighets- och Skolor AB.

Nu pågår förberedelser för byggandet av nya bostäder i området Lugnet i Örnsköldsvik. Det handlar om ett kvalitativt anpassat boende för äldre, med gemensamma utrymmen för umgänge, aktiviteter samt friskvård. Bakom projektet står Moälvens Fastighets och Skolor AB. Bostäderna byggs med utgångspunkt från äldres behov, vilket till exempel handlar om att lägenheterna blir rymliga och på så sätt anpassade för boende med begränsad rörlighet.

Tanken är också att behovet av gemensamma utrymmen för samvaro och gemenskap ska tillgodoses. Målsättningen för byggstart är 2017. Merparten av lägenheterna kommer till sin boendeform att vara bostads-rätter, men det kommer även erbjudas en del hyresrätter.

Exempel på planlösningAnders Risberg är VD för Moälvens fastighets och skolor AB, och arbetar med projektet. Han berättar att det finns ett nära samarbete med ett liknande bostadsprojekt, byggandet av Kungsportens trygghetsboende, som just nu pågår i Jönköping. Genom detta samarbete har fastighetsbolaget ritningar och annan planering att utgå ifrån inför byggandet, som sedan ska anpassas till områdets topografi och andra förhållanden.

Anders ser många fördelar med läget för bostäderna som blir vid Lungviksgatan/Järvedsleden, inte långt ifrån centrum och Fjällräven Center.

Det är en mycket attraktiv plats, nära centrum och båthamnen. Det är också ett soligt läge och vi kommer att anpassa lägenheterna efter detta, så att man får in solljus under så stor del av dygnet som möjligt. Jag tror även mycket på att skapa gemensamma utrymmen och att detta är något som främjar hälsa och livskvalitet för många, menar Anders Risberg.

artikel_lugnet_bilder_jkpg

Trygga bostäder för framtiden